Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNO
Splošni pogoji poslovanja na spletni strani www.plas.si podjetja TRGOVINA IN PAPIRNICA PLAS, BOGDAN HORVAT S.P., so sestavljeni v skladu Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Obravnavajo delovanje podjetja, ter poslovni odnos med podjetjem in uporabniki ter kupci izdelkov spletne strani www.plas.si .

Z naročilom izdelkov se smatra, da je kupec seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja.

PONUDBA
Ponudbe in cenik na spletni strani podjetja se lahko pogosto spreminjajo. Ponudba velja do razprodaje zalog. Cene v ponudbi veljajo za gotovinsko plačilo v trgovini na sedežu podjetja ali za plačilo preko predračuna. 
V primeru, da je cena objavljena v spletni trgovini napačna oziroma se cena ponujenega blaga spremeni med obdelavo naročila, ponudnik kupcu omogoča odstop od nakupa. V primeru da je cena 0 € je potrebno obvezno kontaktirati prodajalca za informacijo o pravi ceni ali zahtevati ponudbo.
Vse cene vsebujejo DDV. Stroški pakiranja in dostave se obračunajo naknadno in so odvisni od teže paketa in vrednosti naročenih izdelkov. Izdelke pošiljamo samo v Sloveniji.


REGISTRACIJA
Ob naročilu izdelka v spletni trgovini www.plas.si se je potrebno registrirati. Med registracijo si uporabnik sam izbere uporabniško ime in geslo, ki ju bo uporabljal pri vseh naslednjih nakupih. Ponudnik si pridružuje pravico da lahko po telefonu preveri vsakega na novo registriranega člana. Z uspešno izvedeno registracijo soglašate z vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni na spletni trgovini www.plas.si.

Postopek registracije:
Za opravljanje nakupov se mora nov uporabnik registrirati.
Postopek registracije:
Na spletni strani www.plas.si 
1. Desno zgoraj kliknete na Registracija. Vnesete podatke, si izberete geslo, obkljukate, da se strinjate s pravilnikom zasebnosti in ste registrirani. Ali
2. Desno spodaj kliknete na Račun > Nov uporabnik - registracija: kliknite Nadaljujte. Vnesete podatke, ki so označeni z zvezdico in si izberete poljubno geslo, ki ga vnesete pod Geslo in še enkrat pod Potrditev gesla. Kliknite Nadaljuj in izpiše vam, da ste se uspešno registrirali. še enkrat kliknete Nadaljuj in lahko začnete z naročanjem.

Na vaš e-poštni naslov, ki ste ga vnesli dobite še potrdilo o registraciji.
Pridružujemo si pravico, da preverimo podatke po telefonu.

Ob naslednji uporabi spletne trgovine kliknete na Moj račun, vnesite vaš e-poštni naslov, ki ste ga uporabili za registracijo, ter vaše geslo, ki ste ga izbrali pri registraciji. Nato kliknete Prijavi se in lahko nakupujete.


NAKUP 
Naročanje
Kupec izvede naročilo v spletni trgovini www.plas.si preko nakupne košarice. Po oddaji naročila podjetje preveri naročilo in kupcu na e-pošto pošlje ponudbo veljavno 3 dni.

Če želenega izdelka ni na zalogi nam pošljite povpraševanje preko obrazca na spletni strani ali na e-pošto: splet@plas.si. Obvestili vas bomo, če je dobava možna.
Cene veljajo do dne objave novega cenika na spletni strani.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik odda naročilo in mu naročilo potrdimo.
Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja. Na podlagi te pogodbe podjetje izstavi kupcu račun preko elektronske pošte.

Dobavni rok

Dobavni rok je od 2 do 11 dni. V primeru, da naročen izdelek trenutno ni dobavljiv, vas o tem obvestimo na vaš e-naslov.

PLAČILO 
Vse cene so izražene v € in so z vključenim DDV. DDV je odvisen od vrste izdelka: 5%, 9,5% ali 22%. 

Vrste plačila izdelkov:

Preko TRR po izdanem predračunu (100% brezobrestni avans):
Kupcu izdamo predračun zahtevanega blaga ali naročila in ga poravna na TRR podjetja preden je paket odposlan.

Na sedežu podjetja z gotovino:
Kupec plača z gotovino na sedežu podjetja po izdanem računu.

Do celotnega plačila so prodajni izdelki v lasti podjetja TRGOVINA PLAS ALEKSANDRA MLAKAR S.P., TRGOVINA IN POSREDNIŠTVO

DOBAVA - DOSTAVA
Izdelke je možno prevzeti
1. osebno na sedežu podjetja TRGOVINA IN PAPIRNICA PLAS, BOGDAN HORVAT S.P., Mestni trg 4, 3230 Šentjur v delovnem času. 
2. dostava po pošti preko dostavne službe pošte Slovenije. Vseh izdelkov iz spletne trgovine ne pošiljamo. 
Če jih pošljemo po dostavni službi je prevzem možen v roku 72h po celi Sloveniji.
Ceno dostave za pošiljke zaračunamo glede na težo. Za naročila do vrednosti 10,00 € si pridržujemo pravico zaračunati manipulativne stroške.
Vrednost pošiljke je navedena dostavni službi. Tako v primeru poškodovanja pošiljke med prevozom podjetje TRGOVINA IN PAPIRNICA PLAS, BOGDAN HORVAT S.P. ne odgovarja za nastalo škodo.

PRAVICA DO ODSTOPA
VRAČILO BLAGA:
Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo izdelek za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema izdelkov.
Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: info@plas.si
Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Vračilu kupec obvezno priloži kopijo računa.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Vračila z odkupninami ne sprejemamo.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema (vračila) izdelkov, ki so predmet odstopa od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun (TRR), ki nam ga mora posredovati ob vračilu izdelkov. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Kupec je po izvedbi naročila, dolžan v vsakem primeru prevzeti dostavljeno blago in nato v 14 dneh od prevzema sporočiti, da odstopa od pogodbe. Če kupec ne prevzame blaga, ki ga je naročil, mu ponudnik zaračuna administrativne stroške v višini 15% vrednosti blaga, ki ga je kupec vrnil oziroma minimalno 9,00 EUR.

Garancija za pomanjkljivosti in napake

Izdelki so pomanjkljivi, če ne ustrezajo tehničnim standardom. Kupec mora očitne napake dobavljenega blaga, opazne brez posebne pozornosti, uveljaviti najkasneje dva tedna (14 dni) po prejemu. Kasneje očitnih napak ni več mogoče uveljavljati. V primeru upravičene reklamacije ima kupec pravico do nadomestne nabave, ali, kadar to ni mogoče, ima pravico zahtevati razveljavitev pogodbe.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnikov/kupcev v skladu z ZVOP-1. Podatke o uporabnikih/kupcih so shranjeni zgolj na strežnikih podjetja in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam. Podjetje uporablja podatke uporabnikov/kupcev izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.


Komuniciranje
Podjetje z uporabniki/kupci stopa v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik/kupec izrecno ne nasprotuje in v skladu z ZEKom-1.

Pritožbe in spori

Podjetje TRGOVINA IN PAPIRNICA PLAS, BOGDAN HORVAT S.P. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Morebitne pritožbe kupcev v zvezi s ponudbami spletne trgovine www.plas.si obravnavamo na naslovu info@plas.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje TRGOVINA IN PAPIRNICA PLAS, BOGDAN HORVAT S.P. je dolžno varovati podatke pritožnika in jih ne razkrivati tretjim osebam, razen na izrecno željo pritožnika.


Podjetje TRGOVINA IN PAPIRNICA PLAS, BOGDAN HORVAT S.P. si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Odveza odgovornosti
Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino na spletni strani www.plas.si uporabljajo na lastno odgovornost.

Podjetje TRGOVINA IN PAPIRNICA PLAS, BOGDAN HORVAT S.P. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne trgovine www.plas.si kakorkoli in brez predhodnega opozorila.


Objava splošnih pogojev: 10.12.2021
Revizija: 24.04.2023